Ангажовање Војске Србије у отклањању последица снежних падавина

Понедељак, 27.11.2023 | Цивилно-војна сарадња
Војска Србије је, по наредби врховног команданта и председника Републике Александра Вучића, међу првима пружила помоћ цивилним властима у отклањању последица обилних снежних падавина у нашој земљи. 

На захтев штабова за ванредне ситуације, инжињеријске радне групе Треће и Четврте бригаде копнене војске ангажоване су на уклањању снежних наноса са локалних путних комуникација на територији општина Бабушница и Врањска Бања, док су у Сврљигу ангажовани возачи и војна возила високе проходности за превоз интервентних екипа Електродистрибуције Србије које санирају оштећења на траси електромреже.

Снаге Војске Србије у угроженим подручјима налазе се у приправности, прате ситуацију и у случају потребе и на захтев локалних штабова за ванредне ситуације спремне су да у најкраћем року реагују и помогну грађанима у санирању последица снежних падавина ангажовањем људства и механизације. 

Припадници Војске Србије и на овај начин показују да су увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба помоћи најугроженијима.

Повезане вести