Зимска обука 72. бригаде за специјалне операције

Среда, 9.2.2022 | Обука
Припадници 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије ове недеље су, уз подршку Ратног ваздухопловства и ПВО, реализовали кондициону обуку у зимским условима.

Током вишедневних активности припадници батаљона за специјалне операције „Грифони“ и „Соколови“ из састава ове бригаде десантирани су на удаљене локације, где су на непознатом планинском терену у складу са својом наменом и задатим сценаријом решавали тактичке и ватрене задатке.
 
Припадници специјалних снага су увежбавали вертикални маневар у садејству са хеликоптерским јединицама, и потом тактичке радње приликом извиђања, прикупљања обавештајних података и извођења препадних дејстава, диверзија и заседа, те савлађивање вертикалних препрека верањем уз употребу савремене алпинистичке опреме.

Вишедневно обучавање је завршено реализацијом тактичке вежбе са бојевим гађањем, на којој је потврђен висок ниво оспособљености тимова за обављање наменских задатака снага за специјалне операције.

Ова обука је само део комплексног обучавања у 72. бригади које се реализује током целе године ради очувања и унапређења способности за извођење специјалних операција и других дејстава у свим условима, првенствено у непријатељевом распореду на тактичкој и оперативној дубини.

Повезане вести