Обука за управљање теренским возилима у мировним операцијама

Понедељак, 7.2.2022 | Обука
У Батаљону за обуку саобраћајне службе у Краљеву претходне недеље је реализована обука припадника Војске Србије за управљање теренским моторним возилима у мировним операцијама.

Циљ једнонедељне обуке је да се официри који су предвиђени за штабне дужности у мировним мисијама оспособе за безбедно управљање теренским возилима и стекну неопходна знања за одржавање пратећих уређаја и система.

У првом делу оспособљавања, официри су на моторним возилима „дифендер“ и „пух“ прошли теоријску и обуку у вожњи на јавним путевима, након чега су на полигону „Берановац“ код Краљева реализовали најзахтевнији део обуке – управљање возилом у теренским условима.

Савлађивањем препрека на теренском полигону, изграђеном на основу искустава из мировних операција, припадници Војске Србије су стекли неопходне вештине за управљање возилима на тешко проходном терену, који неретко на испит ставља способности возача и техничке могућности возила.

Обука у вожњи теренских моторних возила представља обавезан део свеобухватних припрема припадника Војске Србије који се у мировним операцијама ангажују на позицијама војних посматрача, штабних официра и возача, како би били у потпуности спремни за реализацију свих задатака који их могу очекивати у зони операције.

Повезане вести