Учешће на састанку Војног комитета Европске уније

Среда, 19.5.2021 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић учествовао је на састанку Војног комитета Европске уније одржаном данас у Бриселу на нивоу начелника генералштабова.

На састанку је разматран допринос партнерских земаља мисијама за обуку и операцијама Европске уније, у којима значајно учешће имају и припадници Војске Србије. 

Током дводневног боравка у Бриселу, генерал Мојсиловић је имао одвојени сусрет са председавајућим Војном комитету Европске уније генералом Клаудиом Грацијаном, са којим је разговарао о ангажовању припадника Војске Србије у мултинационалним операцијима под мандатом Европске уније.

На маргинама састанка Војног комитета ЕУ, начелник Генералштаба се сусрео са командантом Националне гарде Кипра генерал-потпуковником Демокритосом Зервакисом и начелником Генералштаба националне одбране Грчке генералом Константиносом Флоросом. Током разговора, генерал Мојсиловић је истакао снажну опредељеност Републике Србије, као војно неутралне државе, за очување мира и стабилности у региону и свету и спремност за даље унапређење војно-војне сарадње у областима од заједничког интереса са Републиком Кипар и Републиком Грчком.

Повезане вести