Војска Србије помогла становништву у општини Блаце

Петак, 10.7.2020 | Цивилно-војна сарадња
Део јединица Војске Србије ангажованих на пружању помоћи угроженом становништву у отклањању последица поплава у општини Блаце извршио је све своје задатке и данас се враћа у касарне.

Према речима команданта 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске потпуковника Борка Бућковића, припадници Војске Србије још једном су потврдили спремност да се у кратком року ангажују кад год и где год је помоћ грађанима потребна.

— Припадници 310. инжињеријског батаљона на територији општине Блаце били су ангажовани на извођењу радова на реконструкцији путева, уређењу речних корита, бедема и одводних канала, као и на санацији штете на приватним поседима и закључно са данашњим даном све своје задатке су извршили. Инжињеријске радне групе учиниле су све да се на територији општине живот нормализује — рекао је потпуковник Бућковић.

Он је навео да је у селу Попова извршено чишћење и продубљивање корита реке дуж путне комуникације у дужини од 400 метара, чиме је река враћена у корито и налази се испод нивоа пута. Такође, припадници 310. инжињеријског батаљона поправили су оштећене деонице пута у дужини од 850 метара у рејону села, израдили и реконструисали бедем око реке у дужини од 70 метара и израдили прилаз сеоским домаћинствима на четири локације.

Мештани села захвални су Војсци Србије за коју кажу да знају да је увек ту за њих и да у њу верују. Ивица Смиљковић има само речи хвале за припаднике војске.

— Захвални смо им на свему што су учинили до сада за нас, јер су поплаве за собом оставиле много проблема и да није било војске све би ово трајало много дуже. Они су међу првима притекли у помоћ — рекао је Смиљковић.

Ангажовање припадника 310. инжињеријског батаљона на територији општине Блаце почело је 29. јуна после временских непогода које су задесиле поједина подручја у Србији.

Припадници Војске Србије су међу првима пружили помоћ угроженом становништву у Ариљу, Блацу, Ивањици, Прокупљу, Крушевцу, Краљеву, Трстенику, Горњем Милановцу и Малом Зворнику.

Повезане вести