Обилазак јединица Војске Србије у Копненој зони безбедности

Недеља, 16.4.2023 | Актуелности
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића, обишао је на данашњи празник – Васкрс припаднике Војске Србије у бази „Мердаре“ у Копненој зони безбедности.
 
Министар Вучевић се током данашње посете уверио да припадници Војске Србије из састава Треће бригаде копнене војске професионално и одговорно реализују задатке на обезбеђењу административне линије и контроли Копнене зоне безбедности.
 
Уз честитке за најрадоснији хришћански празник, министар Вучевић је истакао да је срећан јер васкршње јутро проводи са онима који су сваког дана на положајима чувајући слободу и независност наше државе, старајући се и гарантујући безбедност за све њене житеље. 
 
— Сигуран сам да грађани Србије, од севера до југа, од запада ка истоку, цене, поштују, воле своју војску. Воле, цене и поштују због онога што раде сваки дан, током целе године. Па и на празник, када смо сви са породицама, припадници Војске Србије су и тада на својим задацима, јер су одабрали такав позив. То је њихова животна одлука и нешто што мора да се уважава, поштује и цени. Такав статус Војска Србије заслужује и Србија ће се старати да војска има све оно што је потребно да може да извршава ефикасно своје задатке, пре свега задатке који су усмерени на очување слободе и независности наше државе — истакао је министар Вучевић.

Повезане вести