Стационарно логоровање војника и будућих подофицира

Четвртак, 23.5.2024 | Обука
На полигону „Пасуљанске ливаде“ у току је рeализација стационарног логоровања полазника курсева за подофицире и војника на служењу војног рока генерације „март 2024“ који се у Центру за обуку копнене војске оспособљавају за дужности у оквиру родова пешадије и артиљерије.

У складу са захтевима дужности за које се припремају, војници и будући подофицири се на полигону обучавају за борбену употребу средстава ватрене подршке, истовремено се адаптирајући на реализацију задатака и организацију живота и рада у теренским условима.

Током вишедневних активности, у улози командира и послуга борбених средстава, они увежбавају тактичке радње и поступке у борби и реализују програмска гађања из наоружања рода. Дејствује се из самоходних и вучних хаубица, минобацача и противоклопних система.

Остварени су одлични резултати, што је потврда да је досадашња специјалистичка обука у Центру била квалитетна и да је циљ обучавања у потпуности испуњен.

По повратку са терена, будући подофицири Војске Србије настављају усавршавање по програму Основног курса за подофицире и Курса за подофицире за лица из грађанства, док војнике очекује провера оспособљености за извршавање задатака у оквиру послуга, посада и тимова, и, потом, колективна обука у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Повезане вести