Замена контингента Војске Србије у мировној операцији УН у ЦАР

Четвртак, 14.9.2023 | Мултинационалне операције
Припадници Војске Србије који су од марта ове године били ангажовани у саставу мировних снага Уједињених нација у Централноафричкој Републици вратили су се у земљу, након успешног учешћа у овој мировној операцији. 

У претходних шест месеци, контингент Војске Србије, у чијем саставу је војна болница нивоа 2+, био је задужен за прву и другу линију здравствене заштите особља Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту, као и евакуацију повређених.

У сложеним безбедносним условима у зони операције, они су успешно реализовали све постављене задатке и тако на најбољи начин презентовали професионализам и обученост припадника санитетске службе Војске Србије. Њих је заменио нови контингент који ће наставити да ради на задацима здравствене заштите особља Уједињених нација у престоници Централноафричке Републике, Бангију. 

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а осим за војну болницу нивоа 2+ своје припаднике ангажује и као штабне официре и војне посматраче.

Повезане вести