Посета начелника Генералштаба Оружаних снага Краљевине Шпаније

Среда, 29.9.2021 | Међународна сарадња
На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у званичној посети Републици Србији борави начелник Генералштаба Оружаних снага Краљевине Шпаније адмирал Теодоро Естебан Лопез Калдерон. 

Адмирал Калдерон је данас посетио Генералштаб Војске Србије, где је са генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону, билатералној војној сарадњи и могућностима за њено унапређење, тежишно у области обуке и вежби, као и о искуствима из ангажовања двеју војски у борби против ковида-19. 

Oцењено је да је сарадња Војске Србије и Оружаних снага Краљевине Шпаније, у оквиру које се посебно истиче заједничко ангажовање у мировној мисији Уједињених нација у Либану, добра и заснована на пријатељским односима двеју земаља. Истакнуто је да постоји значајан потенцијал за даље унапређење билатералне војне сарадње у различитим областима од обостраног интереса.

Начелника Генералштаба Оружаних снага Краљевине Шпаније примиће и министар одбране др Небојша Стефановић, а током боравка у Србији адмирал Калдерон ће посетити и 72. бригаду за специјалне операције.

Повезане вести