Обука војника у Тенковском батаљону Т-72М

Четвртак, 30.12.2021 | Обука
На полигонима и вежбалиштима у ширем рејону Ниша реализује се редовна обука војника распоређених у тенковски батаљон Копнене војске опремљен модернизованим тенковима Т-72МС. 

Обуку пролазе војници на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2021“ и професионални војници на дужностима возача и нишанџија тенка Т-72МС, који се оспособљавају за борбену употребу овог средства у одбрамбеним и нападним операцијама.

Током ове фазе оспособљавања, која се реализује на полигону за обуку „Рујник“, фокус је на увежбавању тактичких радњи приликом извођења борбених дејстава у сусрету са противником, уз интеграцију ватрених и тактичких поступака свих чланова посаде, али и на припреми и реализацији марша и извиђања.

Од увођења тенкова Т-72МС у наоружање Војске Србије, припадници  Тенковског батаљона пролазе интензивну обуку, a одлична тактичка и ватрена оспособљеност, демонстрирана на бројним вежбама у дневним и ноћним условима, говори о високом квалитету обуке и посвећености професионалног састава јединице.

Повезане вести