Замена јединице Војске Србије у мировној операцији УН на Кипру

Четвртак, 5.10.2023 | Мултинационалне операције
На Кипру је ове недеље реализована редовна замена јединице војне полиције коју Војска Србије ангажује у мировној операцији Уједињених нација у овој земљи.

Реч је о јединици ранга одељења којa у саставу британског контингента извршава широк спектар војнополицијских задатака, као што су спровођење мера заштите ангажованих снага, истражних радњи, безбедносних патрола и ескорта важних личности. У обављању послова наша јединица сарађује и са локалним полицијским снагама.

Припадници Војске Србије који су предали дужност су током претходних шест месеци реализовали све додељене задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин репрезентовали Републику Србију и Војску Србије у међународном окружењу. Заменили су их искусни војни полицајци из јединица Војске Србије који су у зону операције упућени крајем септембра.

Осим одељења војне полиције, Војска Србије у мировној операцији Уједињених нација на Кипру ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији, а претходно је, од 2011. до 2018. године, ангажовала јединицу ранга пешадијског вода.

Повезане вести