Ефикасна имунизација припадника Војске Србије против ковида 19

Уторак, 13.4.2021 | Актуелности
У складу са препорукама Министарства здравља за ванредну имунизацију становништва против ковида 19, у Војсци Србије су предузете мере за брзу и ефикасну вакцинацију припадника Војске Србије против ове заразне болести.

Вакцинисање припадника Војске Србије је започело 19. јануара на Београдском сајму и потом настављено у јединицама Војске Србије и војноздравственим установама у складу са плановима и утврђеном динамиком за спровођење имунизације.

Свим припадницима Војске Србије је пружена могућност да се имунизују једном од тренутно доступних вакцина у Републици Србији, а уколико то желе, за имунизацију се могу пријавити и преко портала еУправа као и остали грађани.

На овај начин су створени услови за несметану реализацију задатака Војске Србије, уз истовремену заштиту људства и њихових породица. Процес од исказивања заинтересованости за вакцинацију, преко упитника који припадник Војске Србије попуњава, до примања цепива је брз, а вакцину је могуће примити и у теренским условима.

Лекари из одељења за здравствену заштиту из јединица Војске Србије и војноздравствених установа податке о вакцинацији припадника Војске Србије уносе и у базу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, чиме се надлежним службама омогућава потпун увид у обухват вакцинације на територији Републике Србије.

У Војсци Србији је препознат значај масовне имунизације за сузбијање епидемије ковида 19 у Републици Србији и омогућавање здравственог, економског и укупног друштвеног опоравка од последица пандемије, па је одзив за вакцинацију велики.

Доследном применом мера за сузбијање и спречавање ширења заразне болести ковид 19 и благовременом имунизацијом људства постигнут је завидан успех у очувању живота и здравља припадника Војске Србије и омогућено несметано функционисање система одбране.
Кључне речи

Повезане вести