Састанак са делегацијом министарстава одбране Руске Федерације и Републике Белорусије

Среда, 26.6.2019 | Међународна сарадња

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић примио је данас делегацију министарстава одбране Руске Федерације и Републике Белорусије, која учествује на вежби „Словенско братство 2019“.

Председник Вучић је истакао да ће Србија истрајати у својој војној неутралности и бити оспособљена да штити своју територију и грађане.

Говорећи о значају ове вежбе, као симболу пријатељства и добрих односа три земље, председник Вучић је нагласио да је ово један од начина јачања веза војних структура Србије, Русије и Белорусије, како би се одговорило изазовима савременог света.

Саговорници су констатовали да је сарадња у области одбране у протеклом периоду достигла висок ниво и да су веома задовољни успешним извођењем вежби, које се ове године одржавају пети пут.

Састанку су присуствовали и министар одбране Александар Вулин, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и командант Специјалне бригаде Војске Србије бригадни генерал Мирослав Талијан.

Делегацију министарстава одбране Руске Федерације и Републике Белорусије предводили су заменик начелника Штаба ваздушно-десантних јединица Оружаних снага Руске Федерације генерал-мајор Алексеј Васиљевич Наумец и заменик команданта Снага за специјалне операције Оружаних снага Републике Белорусије пуковник Владимир Владимирович Белиј.

Повезане вести