Обилазак јединица Речне флотиле у Новом Саду и Шапцу

Уторак, 26.5.2020 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је, са сарадницима, јединице Речне флотиле размештене у гарнизонима Нови Сад и Шабац.

Генерал Мојсиловић је током обиласка сагледао организацију живота и рада у Речној флотили и остварио увид у стање и оперативне способности.

У касарни „Александар Берић“ у Новом Саду, генерал Мојсиловић је обишао команду Флотиле и Први речни одред. Том приликом је сагледао оспособљеност пловног састава за борбену употребу и способности логистичке јединице за доковање бродова, док су припадници ронилачке чете представили специјално наоружање и опрему коју користе.

Начелник Генералштаба је потом у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу обишао Први понтонирски батаљон Речне флотиле, где је сагледао радионичке и капацитете за обуку и обишао инжињеријска, амфибијска и понтонирска средства којима располаже ова јединица.

Генерал Мојсиловић је истакао да су припадници Речне флотиле, осим за реализацију борбених и неборбених активности у захвату унутрашњих пловних путева, спремни да одговоре и другим изазовима, што су у претходном периоду показали извршавајући разноврсне задатке на сузбијању и спречавању ширења ковида 19.

Повезане вести