Распоред официра по завршетку Генералштабног усавршавања

Понедељак, 4.7.2022 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас са официрима који су по завршетку Генералштабног усавршавања распоређени на дужности у Војсци Србије.

Генерал Мојсиловић је официре, полазнике 65. класе највишег војностручног усавршавања у систему  одбране, информисао о кључним задацима које Војска Србије реализује у овом периоду, оцењујући да ће они на новим одговорним дужностима дати значајан допринос јачању оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Начелник Генералштаба је истакао да од официра који су завршили Генералштабно усавршавање очекује да у свакодневном раду примењују знања стечена у Школи националне одбране, да покажу лидерске способности и креативност у реализацији задатака и односом према задацима и обавезама дају пример млађим старешинама.

Генералштабно усавршавање Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ представља трећи ниво посебних програма усавршавања официра на Универзитету одбране, а реализује се ради оспособљања официра за највише дужности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести