Нова генерација војника на Лидерском курсу

Уторак, 7.8.2018 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира јуче је почео 25. Лидерски курс који ће, до половине октобра, похађати 72 полазника – професионална војника из свих јединица Војске Србије.

Свечаном почетку курса, поред припадника Центра за обуку и усавршавање подофицира, присуствовали су начелник одељења за оперативне послове Команде Команде за обуку пуковник Љубиша Стошић и главни подофицир Команде за обуку заставник прве класе Ненад Луковић.

Свечаност је отворио помоћник команданта за подршку уједно заменик команданта центра мајор Иван Стојадиновић који је полазнике упознао са наменом и улогом Центра, као и са циљем курса и задацима који се пред њих постављају. 

Уз добродошлицу полазницима и жеље за успешну реализацију курса пуковник Љубиша Стошић је истакао важност лидерског курса као првог корака у подофицирској каријери. 

Лидерски курс је први ниво каријерног усавршавања војника на путу до подофицирског чина. Успешним завршетком Лидерског курса полазници стичу услов за упућивање на Основни курс за подофицире чијим завршетком добијају могућност да постану подофицири Војске Србије. Курс похађају најбољи професионални војници који су се доказали својим радом и залагањем на војничким дужностима.

Повезане вести