Осми март обележен у Министарству одбране и Војсци Србије

Четвртак, 8.3.2018 | Актуелности

У командама и јединицама Војске Србије данас је пригодним свечаностима обележен 8. март – Mеђународни дан жена.

На пријему који је организован у Команди Копнене војске у Нишу, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић честитао је 8. март припадницама Команде Копнене војске, Командне чете, Вода ваздушног осматрања и јављања, Дома Војске Србије – Ниш и Првостепеног војног дисциплинског суда и тужилаштва – Ниш. Међународни празник жена свечано је обележен и у свим јединицама Копнене војске.

Поводом Дана жена, у Команди за обуку организован је пријем за све колегинице, којима се пригодним речима обратио заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.
 
У команди и јединицама РВ и ПВО, Дан жена прослављен је уручењем пригодних поклона припадницама тог вида Војске Србије.
 
Честитајући  празник жена припадницама РВ и ПВО у Дому ваздухопловства у Земуну, заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић је истакао бројне предности које је донео масовнији пријем жена у јединице српског ваздухопловства.
 
Међународни празник жена обележен је и у свим организацијским целинама Министарства одбране.
 
Кадети Војне академије су својим колегиницама будућим официрима, у знак пажње, уручили пригодне поклоне.
 
Међународни дан жена или Осми март, посвећен је женама и обележава се сваке године на тај датум као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Као међународни дан жена, 8. март прихваћен је 1917. године, а Уједињене нације су од 1975. године и службено почеле да обележавају Међународни дан жена.  

Повезане вести