Генерал Драганић обишаo учеснике вежбе „Пржар 2016“

Среда, 5.10.2016 | Обука

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић обишао је данас учеснике вежбе „Пржар 2016“ у Центру за обуку путем симулација.

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић, у пратњи начелника Управе за обуку и доктрину бригадног генерала Маринка Павловића, обишао је данас у Центру за обуку путем симулација у касарни „Бањица 2“ у Београду, учеснике вежбе „Пржар 2016“.

Реч је о петодневној вежби подржаној рачунарским симулацијама 46. тенковског батаљона и механизоване чете 47. механизованог батаљона Четврте бригаде копнене војске по теми „Ојачани тенковски батаљон у нападу на механизовану чету“, а то је и прва двострана вежба која се путем симулација реализује у Центру.

На вежби уз припаднике Четврте бригаде копнене војске учествују и припадници Жандармерије и Црвеног крста Србије.

Током вежбе, обе команде добијају бројне супозиције са којима би се могле срести у реалној ситуацији у реалном борбеном окружењу. У току извођења нападних и одбрамбених операција команде батаљона и чете уиграва се и  сарадња са јединицама жандармерије, Црвеног курса и медијима у зони операције. 

Повезане вести