Обележавање војних празника

Петак, 7.10.2022 | Култура и традиција
У Војсци Србије су данас одржане војне свечаности поводом обележавања  Дана Треће бригаде копнене војске и Дана Трећег центра за обуку.

Дан Треће бригаде копнене војске, који се обележава у спомен на 7. октобар 1912. године, када је Други пешадијски пук првог позива Моравске дивизије „Књаз Михаило“, познатији као „Гвоздени пук“, започео учешће у Првом балканском рату, обележен је у Нишу. Поводом празника, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати рада у претходном периоду и најистакнутијим појединицима уручене награде. 

У осврту на постигнуте резултате, истакнути су професионализам, посвећеност и стручност припадника Треће бригаде у реализацији свих додељених задатака у зони њихове одговорности, чиме су дали пун допринос очувању безбедности и стабилности у овом делу наше земље.

У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу одржана је војна свечаност поводом Дана Трећег центра за обуку, који се обележава у спомен на 7. октобар 1918. године, када је српска војска ослободила Лесковац.

На свечаности су уручена признања најистакнутијим појединцима, положени су венци на спомен-обележје у касарни и сумирани резултати рада јединице, уз подсећање да је Центар у периоду између два празника успешно реализовао основну обуку четири генерације војника на служењу војног рока и бројна усавршавања професионалног кадра Војске Србије.

Повезане вести