Расклопљен понтонски мост до плаже Лидо

Петак, 1.9.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници понтонирских јединица Копнене војске расклопили су данас понтонски мост који је спајао Земунски кеј са Великим ратним острвом и тако означили крај овогодишње купалишне сезоне на дунавској плажи Лидо.

Мост носивости 20 тона, састављен од 38 пловних чланака у укупној дужини од 355 метара, постављен је крајем јуна ове године. Како би се обезбедила потпуна безбедност за све кориснике моста током двадесет четири часа је била задејствована дежурна посада која је задужена за сигурност и одржавање понтонског моста.

Елементи понтонског моста расклопљени су сложеном и захтевном радњом на две пловне деонице, којима ће понтонири пловним путем превести логорску и другу опрему до матичне локације.

Припадници Војске Србије у сарадњи са туристичком организацијом Градске општине Земун годинама уназад премошћавају Дунав од Великог ратног острва до земунске обале, а поред користи за грађане, то је и одлична прилика да се додатно унапреди оспособљеност понтонирских јединица за реализацију наменских задатака.

Повезане вести