Редовна обука резервног састава Војске Србије

Среда, 11.10.2023 | Обука
У јединицама Копнене војске и Команде за обуку у току је вишедневнo оспособљавање војника и старешина из резервног састава Војске Србије.

Активност се реализује на основу годишњег плана позивања и обуке резервног састава и има за циљ обнову знања стечених током војног рока, упознавање са савременим начелима употребе јединица и оспособљавање за рад на средствима у наоружању Војске Србије.

На обуци се тренутно налазе резервисти рода артиљерије, извиђачи, војни полицајци и резервни кадар логистичких служби. У складу са својим војноевиденционим специјалностима, они се у кабинетима и на полигонима оспособљавају за извршавање задатака рода, односно службе. Осим тога, сви пролазе и опште садржаје из стројеве и физичке обуке и реализују програмска гађања из личног наоружања.

Обука резервног састава реализује се у циклусима током целе године, у складу са исказаним потребама јединица Војске Србије и одобреним средствима. Њеном реализацијом унапређује се оспособљеност војника и старешина у резерви, а тиме и укупне способности Војске Србије за извршавање својих мисија и задатака.

Повезане вести