Министар одбране и заменик начелника Генералштаба Војске Србије у 250. ракетној бригади за ПВД

Среда, 2.1.2019 | Актуелности

Министар одбране и заменик начелника Генералштаба Војске Србије обишли су данас припаднике Другог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за ПВД.

Министар Вулин: За Војску Србије нема празника


Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства  и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића, обишли су данас припаднике Другог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за ПВД у касарни „Мајор Милан Тепић“ у Јакову.

Према речима министра Вулина, 250. ракетна бригада је „херојска бригада и једна од наших најпознатијих јединица“.

– То је херојска бригада из времена НАТО агресије, бригада коју памтимо по обарању невидљивог авиона, а за њих итекако видљивог. Бригада која је и у миру успела да сачува све своје способности и врлине. Ниво исправности технике је на изузетно високом нивоу, као и мотивисаност и морал људи. Војска Србије нема слободан дан, нема празнике, увек је спремна да брани наш суверенитет и наш начин живота, рекао је министар одбране и поручио да Србија може да буде сигурна, спокојна и мирна.

– Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана се обнављају и јачају и самим тим јача се и могућност мира. Србија може да се поузда у своју војску. Наша војска ће имати повећање плате од девет процената, ствари у војсци се мењају на боље и захваљујући упорности и разумевању нашег врховног команданта и председника Вучића читава држава разуме да је потребно помоћи својој војсци и да сваки припадник Војске Србије заслужује посебно поштовање, закључио је министар Вулин.

Командант Другог ракетног дивизиона мајор Горан Лекић рекао је да је задатак јединице контрола и заштита суверенитета ваздушног простора Републике Србије и да у садејству са јединицама ловачке авијације и ВОЈИН доприносе да небо изнад Србије буде безбедно и сигурно.

Повезане вести