Књиге на поклон поводом Савиндана

Петак, 27.1.2017 | Цивилно-војна сарадња

Поводом Савиндана, данас су уручени поклон пакети књига школским библиотекама Гимназије у Шапцу, Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу, Гимназији „Бора Станковић“ у Врању и пиротској Гимназији.

Поводом школске славе Савиндана, данас су на предлог министра одбране Зорана Ђорђевића, уручени поклон пакети књига школским библиотекама Гимназије у Шапцу, Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу, Гимназији „Бора  Станковић“ у Врању и пиротској Гимназији.

Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић уручио је донацију, која симболично броји 101 књигу из опуса издавачке делатности Медија центра „Одбрана“, Гимназији у Шапцу поводом школске славе Светог Саве и јубилеја 180 година постојања те средњошколске установе.
 
Честитајући празник свим ђацима, државни секретар Нерић је подсетио на знамените личности из српске историје који су, такође, били ученици те Гимназије и који су дали посебан печат, не само тој школи, већ и целокупном српском народу.

- Част ми је да шабачкој гимназији предам 101 књигу у издању Медија центра „Одбрана“, централног издавача Министарства одбране и Војске Србије. Уверен сам де ће оне донети нова знања ученицима Гимназије, а знање је најјаче оружје модерног доба – поручио је државни секретар Нерић изражавајући наду да ће већ у овој генерацији матураната бити оних младића и девојака који ће школовање наставити на некој од високошколских војних установа.
 
Изражавајући захвалност што је баш шабачка Гимназија изабрана као једна од школа чију ће библиотеку ова донација оплеменити, директорка Маријана Исаковић је истакла да библиотека те Гимназије постоји од 1858. године, као и да је шабачка Гимназија једна од четири најстарије у Србији.

Поводом Савиндана, књиге су предали и командант Треће бригаде Копнене војске пуковник Предраг Грбић у пиротској Гимназији, командант Четврте бригаде Копнене војске пуковник Слободан Стопа у врањанској Гимназији „Бора Станковић“ и командант 310. инжињеријског батаљона потпуковник Драган Миленков у Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу.

Повезане вести