Обилазак јединица РВ и ПВО на аеродрому „Морава“

Петак, 2.6.2023 | Из јединица
Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас јединице 98. ваздухопловне бригаде које базирају на војном аеродрому „Морава“ код Краљева.

Обилазак је био прилика за представљање савременог наоружања и војне опреме који су у претходном периоду примљени у јединицу и приказ летачке обуке пилота ловачко-бомбардерске авијације.

Након обиласка, министар Вучевић је рекао да се наставља модернизација Војске Србије у складу са директивама врховног команданта и председника Републике.

— Добили смо најсавременију опрему, наоружање, оно што многе земље немају, не само у окружењу, него земље у свету и тиме смо сигурнији и безбеднији. Наш ваздушни простор и наша земља је свакако сигурнија када је Војска Србије јача, боље опремљенија и обученија. И ово је само најава свега онога што ћемо радити у оквиру Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на понос свих грађана наше државе и на понос отаџбине Србије — поручио је министар одбране.

Министар Вучевић је истакао да је поносан на све припаднике Војске Србије, који у јединицама раде свакодневно, који су сачували Војску Србије и данас раде на њеној модернизацији.

Повезане вести