Посета команданта Копнене војске Бугарске армије

Четвртак, 30.5.2019 | Међународна сарадња

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић разговарао је јуче у Нишу с командантом Копнене војске Бугарске aрмије генерал-мајором Михаилом Димитровим Поповим, који борави у посети нашој копненој војсци.

На састанку је било речи о даљем развоју сарадње копнених војски Србије и Бугарске, могућностима за унапређење заједничке обуке, као и могућим облицима сарадње у областима од обостраног интереса. Команданти копнених војски осврнули су се током разговора и на предстојеће заједничке вежбе и гађања на полигонима у Србији и Бугарској. Генерал Попов је, након разговора, са својим сарадницима обишао спомен-собу Копнене војске.

У наставку посете, генерали Симовић и Попов су данас у бази „Југ“ код Бујановца присуствовали пријатељској фудбалској утакмици тимова копнених војски Србије и Бугарске.

Фудбалске екипе су раније данас посетиле спомен-собу и богослужбени простор Четврте бригаде копнене војске, кућу Боре Станковића и изложбу „78 фотографија“ у Дому Војске Србије у Врању, посвећену двадесетогодишњици страдања у НАТО агресији на СР Југославију.

Повезане вести