Пријем официра по завршетку Генералштабног усавршавања

Понедељак, 3.7.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас официре који су након завршетка Генералштабног усавршавања распоређени у команде, јединице и установе Војске Србије.

Уз честитке за резултате остварене током усавршавања, генерал Мојсиловић је официрима који су се на Универзитету одбране школовали за најодговорније дужности у систему одбране, говорио о кључним задацима у Војсци Србије и дао усмерења за рад на командним и руководећим дужностима на које су они распоређени.

Изражавајући задовољство што је Војска Србије од данас богатија за нову генерацију официра који су завршили највише војностручно усавршавање у земљи, начелник Генералштаба је истакао да се од њих очекује да у свакодневном раду покажу лидерске способности, а односом према задацима и обавезама дају пример млађим старешинама.

Генералштабно усавршавање Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ представља трећи ниво посебних програма усавршавања официра на Универзитету одбране, а реализује се ради оспособљавања официра за највише дужности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести