Посета манастиру Хиландар

Петак, 12.11.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делегацијом Војске Србије и Његовим преосвештенством епископом нишким и војним Арсенијем, борави у службеној посети манастиру Хиландар.

Реч је о првој званичној посети начелника Генералштаба Војске Србије овом манастиру на Светој гори, која представља један од најзначајнијих центара православља у свету.

Генерал Мојсиловић се у Хиландару поклонио светињама и разговарао са игуманом манастира архимандритом Методијем и монасима. Изражавајући захвалност на указаном гостопримству, генерал Мојсиловић је истакао да му је велика част и задовољство што је у прилици да као први начелник Генералштаба Војске Србије посети Свету гору и једно од најзначајнијих духовних и културних средишта српског народа манастир Хиландар.

Посета се реализује у време када манастир Хиландар прославља ктиторску славу — Светог краља Милутина. На тај дан се у Војсци Србије обележава Дан верске службе, у спомен на 12. новембар 1839. године када је донет закон којим је регулисана свештеничка служба у тадашњој српској војсци.

Повезане вести