Вежба подржана симулацијама „Правовремени удар 2020“

Четвртак, 5.3.2020 | Обука
У Центру за обуку путем симулација у Београду у току је вежба јединица Четврте бригаде копнене војске „Правовремени удар 2020“, подржана рачунарским симулацијама.

На вежби се, у условима симулираног окружења, проверава способност команде ојачаног механизованог батаљона за планирање, организовање и извођење дејстава у нападној операцији. 

У току реализације вежбовних активности проверава се и познавање начела употребе јединица и средстава, као и сарадња са осталим структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења. Увежбавају се тактичке радње и процедуре и свакодневно се анализира квалитет донетих одлука на свим нивоима командовања.

Осим јединица Копнене војске, на вежби учествују и представници Ратног ваздухопловства и ПВО, Црвеног крста Србије и Међународног комитета Црвеног крста.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије. Овакве вежбе пружају прилику штабним официрима и командама јединица да, уз минималан утрошак материјалних ресурса, унапреде оспособљеност за планирање и извођење борбених операција.

Повезане вести