„Наша деца“ пети пут пред публиком

Уторак, 15.4.2014 | Актуелности

На традиционалном, петом по реду концерту „Наша деца“ вечерас су, у Дому Војске Србије, у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички“ своје музичко умеће приказала деца припадника Министарства одбране и Војске Србије.

На традиционалном, петом по реду концерту „Наша деца“ вечерас су, у Дому Војске Србије, у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички“ своје музичко умеће приказала деца припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Догађају, организованом поводом Дана Војске Србије, који је још једног привукао велику пажњу љубитеља музике, присуствовао је државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, помоћници министра одбране, чланови колегијума Начелника Генералштаба Војске Србије, родитељи учесника и остали.

После теме из Пинк Пантера, Хенрија Манцинија, уводне нумере коју је извео ансамбл  "Станислав Бинички", којим је дириговао  Павле Медаковић, пред публику је први изашао једанаестогодишњи Лука Тутуновић из Београда, ученик 3. разреда ниже музичке школе, који је на клавиру одсвирао Диабелијеву “Сонатину”.

Аплаузе присутних заслужиле су и две ученице панчевачке Музичке школе „Јован Бандур“, десетогодишња Тара Стојчевски и годину дана старија Елизабета Јагица. Прва својом “Успаванком за куцу” коју је извела на харфи, а друга, песмом “Маштарија”, која је само једна од нумера са њеног недавно објављеног ЦД-а, на коме је за део песама сама писала текст.

„Напред хришћански војници“, познату Суливанову композицију извеле су флаутисткиње, ученице београдске ниже музичке школе „Станислав Бинички“ Кристина Стевановић, Татјана Лалић и Татјана Дедић, популарно назване „Трио перспектива“, док су брат и сестра Вук и Јована Јањић, из Београда, на виолини и клавиру одсвирали „Игру“ Наталије Бакланове. Публици се у овом блоку успешно представио и млади пијаниста, Ваљевац Никола Тодоровић, Шопеновом композицијом „Фантази емпромпти“.

Једанаестогодишња Исидора Стоиљковић из Београда разгалила је присутне  песмом „Оро“, Јелене Томашевић, а у добром расположењу их задржала и нешто старија ученица 1. разреда 13. Београдске гимназије, Јована Мрдак, која је у пратњи естрадног оркестра, отпевала „Get fire to the rain“. Тачку на овај блик „популарне“ музике ставио је Никола Ђорђевић, који је уз подршку свог преофесора Николе Вујичића, одсвирао „Them for young lovers“од Шедоуса. Управо данас млади Београђанин напунио је 13 година, па је то била идеална прилика за честитке на отвореној сцени.

Задњи блок вечерашњег концерта обележили су гудачи и флаута. Отворила га је десетогодишња Сташа Петраш из Београда, ученица Музичке школе Петар Коњевић. Куриозитет је то што је оркестром који је пратио, вечерас дириговао њен деда, својевремено начелник Музичке службе ЈНА, пензионисани пуковник Михаило Петраш. Шеснаестогодишња виолисткиња краљевачке Музичке школе Мокрањац, Марина Деновић сјајно се представила публици извођењем „Низамског растанка“, док је њена суграђанка Марија Чоловић маестрално одсвирала 1. став Вивалдијевог „Пролећа“.

Тачку на вечерашњи концерт, кад је реч о деци учесницима, врло успешно је ставила осамнаестогодишња ваљевска флаутисткиња Тијана Радовић, овогодишња лауреаткиња суботичког „Фемус-а“, извођењем 1. става Моцартовог „Концерта за флауту и оркестар у Д-дуру“.

Специјални гости  концерта били су учесници емисије „Твоје лице звучи познато“ Алекса Јелић и Ана Кокић, који су отпевали познате композиције „Бацила је све низ ријеку“ и „I will survive“, а свим учесницима, већ традиоционално, Телеком Србије уручио је поклон пакете са мобилним телефонима.

Говорећи о својим утисцима , државни секретар  Зоран Ђорђевић истакао је да се дивно осећао вечерас и да су деца наша будућност:

– Програм у коме смо вечерас уживали је, може се рећи, друга страна Министарства одбране, то су наши наследници и наша будућност и реч је о лепој традицији за коју се надам да ће бити настављена, рекао је Ђорђевић.

Алекса Јелић и Ана Кокић изразили су велико задовољство што су били учесници „дивне вечери“ и подвукли да им је част што су наступали у пратњи Уметничког ансамбла "Станислав Бинички".

– Ако је и било треме, она је нестала када сам у публици видела радост што смо заједно и што су људи препознали енергију коју сам искрено донела кроз песму - рекла је Ана Кокић.

И ове године жири је имао веома тежак посао да од више од седамдесет пријављених младих уметника одабере шеснаест који су се вечерас представили публици у  Дому Војске Србије.

Повезане вести