Обука борбених тимова 63. падобранске бригаде

Среда, 10.8.2022 | Обука
Припадници 63. падобранске бригаде реализовали су вечерас падобранске скокове у ноћним условима у ширем рејону Новог Пазара.

Скокови су реализовани из хеликоптера Ми-8 Ратног ваздухопловства и ПВО, техником високог искакања и ниског отварања, уз употребу специјалних падобрана типа крило, који омогућавају прецизно приземљење на неприступачним теренима.

Обуци борбених тимова 63. падобранске бригаде у ноћним условима присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Он се и овом приликом уверио да је професионални састав јединице изванредно оспособљен за реализацију падобранских скокова на слободно дејство са опремом и наоружањем и извођење борбених дејстава након хеликоптерског десанта.

Ноћни скокови из различитих типова ваздухоплова представљају један од важнијих сегмената напредне падобранске обуке, која се реализује са циљем увежбавања и провере оспособљености специјалних тимова 63. падобранске бригаде за извршaвање борбених задатака и примену вертикалног маневра у ноћним условима и на непознатом терену, уз постизање фактора изненађења.

Континуираном реализацијом комплексне борбене обуке у свим временским и земљишним условима обезбеђује се врхунска оспособљеност и психофизичка припремљеност припадника 63. падобранске бригаде и унапређује укупна способност ове елитне јединице Војске Србије за извођење специјалних борбених активности и операција од посебног значаја.

Повезане вести