Обука јединице декларисане за учешће у МнОп

Понедељак, 30.8.2021 | Обука
На полигонима за обуку у касарни „Никола Пашић“ у Зајечару у току је обука лаке пешадијске чете из састава Треће бригаде копнене војске, декларисане за учешће у мултинационалним операцијама.

У овом периоду обучавања реализују се садржаји из тактичке, ватрене и физичке обуке, међународног хуманитарног права и увежбавају технике и процедуре за правилно поступање приликом ангажовања у мултинационалном окружењу, како би се обезбедила потпуна спремност јединице за извршење задатака у зони операције.

Лаку пешадијску чету у наредном периоду очекује интензивна обука у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције, након које ће се на тактичкој вежби у теренским условима извршити провера спремности јединице по Концепту оперативних способности.

У Војсци Србије, осим лаке пешадијске чете, за ангажовање у мултинационалним операцијама, декларисане су инжињеријска чета из састава Треће бригаде копнене војске, два вода војне полиције и два вода атомско-биолошко-хемијске одбране из састава Копнене војске.

Повезане вести