Командант Копнене војске примио делегацију речних јединица

Понедељак, 6.8.2018 | Култура и традиција

Kомандант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић примио је данас, у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, делегацију речних јединица ВС.

Поводом Дана речних јединица – 6. августа, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, у име начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, примио је данас у Дому Војске Србије у Новом Саду делегацију тог рода, коју је предводио командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић.

– Јединица у којој службујете, Речна флотила, има дугу традицију, а њене припаднике карактеришу међусобно поштовање, солидарност, брига о колективу, заједнички рад, борбеност и срчаност, посвећеност послу, љубав према бродовима и нашим рекама у Србији. Мени је драго да сте ви, који сте данас изабрани да репрезентујете Речну флотилу, своју струку, част и достојанство, успешни на својим формацијским дужностима и да волите своју јединицу, рекао је генерал Симовић обраћајући се делегацији.

– Желим вам да и даље волите своју Речну флотилу, Копнену војску, Војску Србије и отаџбину Србију. У име начелника Генералштаба и свих припадника Копнене војске, честитам вам Дан рода речних јединица и Дан Речне флотиле са жељом да имате добро здравље и да и у наредном периоду постижете одличне резултате, пожелео је припадницима речних јединица и Речне флотиле командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

У делегацији речних јединици су, осим капетана бојног брода Андрије Андрића, били и потпоручник Николина Поповић, заставник Предраг Крњајић, десетар Милан Пајић и војни намештеник Јован Јеремић.  

Будимир М. Попадић. МЦ Одбрана

Повезане вести