Обука у пешадијским јединицама Војске Србије

Уторак, 26.12.2023 | Обука
На вежбовном простору у околини Врања у току је обука пешадијских јединица из састава Четврте бригаде копнене војске за реализацију наменских задатака у борбеним операцијама Војске Србије.

Обука је део редовних вежбовних активности које се спроводе ради очувања високог нивоа обучености професионалног састава, оспособљавања новопридошлих војника и старешина и унапређења укупне борбене готовости јединица.

На обуци се користе оклопна борбена возила „лазар 3“, савремено стрељачко наоружање, те заштитна и друга војна опрема којима су пешадијске јединице Војске Србије опремљене у претходном периоду.

Акценат је на заједничком тактичком увежбавању посада борбених возила и укрцаних пешадијских одељења, а у наставку следи реализација тактичких вежби и бојевих гађања у зимским условима, када ће у пракси бити проверени резултати интензивне обуке.

Континуирана и планска реализација практичне обуке и вежбовних активности у јединицама Војске Србије од кључног је значаја за високу борбену готовост и њихово успешно ангажовање у операцијама, у складу са наменом и додељеним мисијама и задацима.

Повезане вести