Обука војника за специјалности логистичких служби

Четвртак, 11.5.2023 | Обука
У јединицама Центра за обуку логистике у гарнизонима Краљево, Крушевац и Ниш у току је обучавање војника генерације „март 2023“ за логистичке дужности у јединицама Војске Србије.

Током овог дела војног рока, у трајању од месец и по дана, војници логистичких специјалности пролазе теоријску и практичну обуку за извршавање широког спектра задатака из домена техничке, интендантске, санитетске и саобраћајне службе.

Обука се изводи у посебно опремљеним кабинетима, у теренским условима и на борбеним и неборбеним средствима, како би се војницима пружили најбољи услови за усвајање знања о опслуживању и основном одржавању наоружања и војне опреме, те о пословима опште логистике, здравственог збрињавања и транспорта.

По завршеној специјалистичкој обуци војнике очекује провера обучености, а потом и премештај у јединице Војске Србије, у којима ће се до краја војног рока обучавати за реализацију колективних задатака.

У Центру за обуку логистике војници се обучавају за више од 20 војноевиденционих специјалности служби логистике — од кувара и пекара, преко возача, болничара, електромеханичара за возила точкаше и гусеничаре, до механичара за различите врсте борбених система, наоружања, муниције и минско-експлозивних средстава.

Повезане вести