Војска Србије поставила понтонски мост до Великог ратног острва

Понедељак, 27.6.2022 | Цивилно-војна сарадња
Припадници понтонирских јединица Копнене војске поставили су понтонски мост преко Дунава, од Земунског кеја до Великог ратног острва, и тако грађанима омогућили несметан приступ популарној дунавској плажи Лидо.

Мост је на употребу данас предат туристичкој организацији Градске општине Земун, а за време експлоатације током летње сезоне о његовој сигурности и одржавању стараће се понтонири Речне флотиле који су успоставили мостовно место прелаза.

Понтонски  мост је носивости 20 тона, дужине 362 метра и моћи ће да га користе пешаци и лака возила. Током превожења елемената моста реком из Шапца и његовог постављања увежбаване су радње и поступци у реализацији наменских задатака понтонирских јединица, чиме је додатно унапређена оспособљеност војника и стрешина Речне флотиле.

Припадници Војске Србије годинама уназад, на велико задовољство грађана Београда, премошћавају Дунав од Великог ратног острва до земунске обале, а понтонски мост ће и ове године бити у функцији до краја летње сезоне, када следи његово расклапање и превожење у матични гарнизон.

Повезане вести