Вежба подржана рачунарским симулацијама „Виртуелни штит 2017“

Четвртак, 24.8.2017 | Обука

У Центру за обуку путем симулација, у касарни „Бањица 2“ у Београду, у току је петодневна вежба подржана рачунарским симулацијама „Виртуелни штит 2017“, коју реализује Команда Треће бригаде КоВ.

У Центру за обуку путем симулација, у касарни „Бањица 2“ у Београду, у току је петодневна вежба подржана рачунарским симулацијама „Виртуелни штит 2017“, коју реализује Команда Треће бригаде копнене војске.

Вежбом, на којој се обучавају припадници декларисаних јединица Војске Србије, руководи потпуковник Золтан Рајда из Команде Треће бригаде КоВ, a уз припаднике Треће бригаде, учествују и припадници Трећег батаљона Војне полиције, 246.батаљона АБХО и Центра за обуку путем симулација, као и представници Црвеног крста Републике Србије.

Поред обуке у штабном раду лица на кључним дужностима у декларисаним јединицама, ова вежба је припрема инжињеријске чете опште намене за НАТО евалуацију нивоа 1 и лаке пешадијске чете, вода војне полиције и вода АБХО за НАТО евалуацију нивоа 2, које предстоје у октобру месецу 2017. године на бази „Југ“.

Ово је четврта вежба подржана рачунарским симулацијама на којој се обучавају припадници декларисаних јединица Војске Србије, а симулационе вежбе су постале незаобилазан облик практичне обуке команди јединица. Токoм протеклих година Центар за обуку путем симулација је стекао драгоцена искуства у моделовању, припреми и реализацији ових вежби. Симулациони софтвер „JCATS“ обезбеђује командама јединица реалистичне услове за обуку у спровођењу штабних процедура на планирању и извођењу борбених операција у пуном спектру.

Повезане вести