Министар одбране обишао Команду Копнене војске

Среда, 22.5.2024 | Из јединица
Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Команду Копнене војске у Нишу, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића.

На састанку са најодговорнијим старешинама Команде Копнене војске, министру одбране су представљени организацијско-формацијска структура и тежишни задаци тог вида Војске Србије, а разговарано је и о најважнијим питањима од значаја за Копнену војску.

Како је истакао министар Гашић, на састанку је било речи и о задацима које припадници Копнене војске одговорно, професионално и успешно извршавају годинама уназад дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности чувајући мир и безбедност свих наших грађана те истакао да им за то одаје велико признање.

— Сви смо сведоци колико је у претходном периоду Копнена војска јачала, опремала се савременим средствима наоружања и војне опреме, али и колико су њени припадници били спремни да одговоре свим додељеним задацима, као и да пруже помоћ нашим грађанима кад год је то било потребно. Опремању и развоју Копнене војске придаје се посебан значај, а тај тренд биће настављен и у наредном периоду уз подршку државног и војног руководства, имајући у виду да су савремено наоружање и добро опремљен и оспособљен војник кључ успеха свих армија у овим изазовним временима — истакао је министар одбране.

После данашњег састанка у Команди Копнене војске, министар Гашић је обишао спомен-собу и приказ дела наоружања и војне опреме Копнене војске.

Повезане вести