Састанак начелника Генералштаба Војске Србије и команданта Кфора

Петак, 13.6.2014 | Актуелности

Састанак начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Кфора генерал-мајора Салватореa Фарине одржан је данас у бази „Југ“ код Бујановца. Двојица генерала разговарала су о досадашњој и будућој сарадњи Војске Србије и Кфора у складу са Војнотехничким споразумом.

Састанак начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Кфора генерал-мајора Салватореa Фарине одржан је данас у бази „Југ“ код Бујановца.

Двојица генерала разговарала су о досадашњој и будућој сарадњи Војске Србије и Кфора у складу са Војнотехничким споразумом. Главна тема разговора биле су заједничке активности Војскe Србије и Кфора на обезбеђењу административне линије, које се предузимају ради спречавања илегалних активности.

Заједничку комисију за спровођење Војнотехничког споразума чине комисија команде Кфора и комисија представника снага безбедности Републике Србије. Састанци Заједничке комисије одржавају се редовно на различитим нивоима од 1999. године, ради испуњења Војнотехничког споразума.

Повезане вести