Војничка заклетва кандидата за пријем у специјалне јединице

Петак, 1.12.2023 | Из јединица
Кандидати за пријем у специјалне јединице Војске Србије по Пројекту 5000 који пре пријаве на конкурс нису одслужили војни рок са оружјем данас су положили војничку заклетву.

Они су се, на свечаности у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, пред заставом Републике Србије обавезали да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

Кандидати су заклетву положили након успешно савладане основне војне обуке, а сада их очекује интензивна селективна обука.

Они који успешно прођу све елиминационе фазе добиће прилику да ступе у професионалну војну службу у 72. бригади за специјалне операције или Одреду војне полиције специјалне намене „Кобре“. У специјалним јединицама Војске Србије даље ће се обучавати и усавршавати за реализацију сложених и психофизички захтевних задатака, уз употребу најбољег наоружања и војне опреме.

Свечаности у ваљевској касарни присуствовали су командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, представници јединица Војске Србије, верских заједница и локалне самоуправе, те породице, родбина и пријатељи кандидата.

Повезане вести