Обука за будуће подофицире по новом моделу оспособљавања

Понедељак, 27.11.2023 | Обука
У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву овог месеца је почело оспособљавање лица из грађанства за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира Војске Србије.

Реч је о новом моделу оспособљавања за почетне подофицирске дужности у јединицама Војске Србије, који се реализује у четири модула у укупном трајању од девет месеци. На обуци се налазе најбољи и најспремнији кандидати из грађанства који су се јавили на конкурс расписан у марту ове године.

Прва два модула, током којих полазници стичу знања неопходна за обављање основних војничких дужности и развијају лидерске способности за командовање одељењима, реализују се у Центру у Панчеву. Будући подофицири се након тога упућују на специјалистичку обуку у центре за обуку и јединице Војске Србије, где ће се практично оспособљавати за руковање средствима родова и служби. 

У последњој фази усавршавања, кандидати се упућују на стажирање у јединицама Војске Србије, у складу са радним местима за која су конкурисали, где ће бити у прилици да се нађу у улози заменика командира и командира одељења и у пракси провере стечена знања.

Кандидати за подофицире показују велико интересовање и мотивисаност током обуке, а они који успешно савладају све постављене задатке током усавршавања, биће промовисани у чин водника и ступити у професионални строј припадника Војске Србије.

Повезане вести