Гађања из наоружања рода оклопних јединица

Понедељак, 21.8.2023 | Обука
Припадници тенковског батаљона из састава Треће бригаде копнене војске реализовали су претходне недеље обуку у теренским условима на полигону „Орешац“ код Вршца. 

У оквиру обуке која се изводи ради одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава, увежбаван је борбени рад тенковских посада и извршена су припремна и школска гађања из наоружања тенка М-84. 

Дејствовано је по циљевима на различитим даљинама, а остварени резултате ватре потврдили су висок ниво обучености припадника јединице за реализацију додељених задатака.

У наредном периоду, тенкисте очекују тактичке вежбе и бојева гађања, на којима ће се у пракси проверити њихова тактичка и ватрена оспособљеност и оценити квалитет реализоване обуке у овом циклусу обучавања.

Тенк М-84 је основно борбено средство тенковских батаљона у бригадама копнене војске, који, захваљујући великој покретљивости, силини удара и оклопној заштити, има водећу улогу и значај у борбеним операцијама Војске Србије. Сталном обуком стичу се услови да све посаде испуњавају захтеване стандарде обучености, а тиме се обезбеђује и висок ниво борбене готовости оклопних јединица Војске Србије.

Повезане вести