ВОЈСКА СРБИЈЕ

Примопредаја моторних возила из донације САД у бази Југ

Уторак, 6.9.2016 | Државно партнерство са Охајом

Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић и командант Националне Гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман данас су посетили базу „Југ“ и Центар за обуку јединица за мултинационалне операције.

Поводом десетогодишњице сарадње Војске Србије и Националне гарде Охајо, базу „Југ“ и Центар за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске данас су посетили начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман, са сарадницима, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и други високи представници Војске Србије.

Том приликом обављена је свечана примопредаја пет моторних возила за потребе Центра, која су донација САД.

Уручујући кључеве возила, генерал Бартман је припадницима Војске Србије пожелео много успеха у даљем раду.

Командант Центра за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске потпуковник Братислав Вукотић је захвалио на донацији и рекао да ће возила у значајној мери унапредити мобилност Центра и ниво услуга које та јединица пружа корисницима.

У Центру за симулације, гостима из Националне гарде Охаја приказан је интегрисани систем за симулацију погодака "МILES", медицински тренажер за санитетску обуку и симулатор виртуелног бојишта "ВБС 3", који су такође америчка донација и користе се за обуку јединица које се обучавају за учешће у мултинационалним операцијама.

Повезане вести