Отварање богослужбеног простора у Рашкој

Уторак, 13.5.2014 | Актуелности

У касарни „Стефан Немања“ у Рашкој данас је отворен богослужбени простор за припаднике православне вероисповести 21. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске. Литургију поводом освећења православне капеле посвећене Светом Симеону Мироточивом предводио је епископ рашко-призренски Теодосије.

У касарни „Стефан Немања“ у Рашкој данас је отворен богослужбени простор за припаднике православне вероисповести 21. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске.

Литургију поводом освећења православне капеле посвећене Светом Симеону Мироточивом предводио је епископ рашко-призренски Теодосије.

Отварању богослужбеног простора присуствовали су командант Друге бригаде бригадни генерал Маринко Павловић, припадници Војске Србије из гарнизона, представници локалне самоуправе, полиције и борачких удружења из Рашке.

Литургији су присуствовали и сви припадници пешадијске чете 21. пешадијског батаљона који крајем месеца одлазе у Либан ради учешћа у мултинационалној операцији Унифил. Владика Теодосије благословио је њихов одлазак на задатак, уз поруку да чувају понос и достојанство своје земље и да се живи и здрави врате из мисије.

Након литургије командант Друге бригаде уручио је захвалнице лицима која су учествовалa у изградњи и опремању богослужбеног простора.

Повезане вести