Генерал Диковић обишао сајам наоружања и опреме „Партнер 2013“

Петак, 28.6.2013 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетио је данас 6. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2013“.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетио је данас Шести међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2013“. Он је у пратњи начелника Управе за одбрамбене технологије бригадног генерала проф. др Бојана Зрнића, начелника Управе за планирање и развој генерал-мајора Душана Стојановића и помоћника директора „Југоимпорта – СДПР“ Ненада Милорадовића, обишао већину изложених средстава наоружања и војне опреме.

Генерал Диковић се посебно задржао у централном делу сале 1 Београдског сајма, где су била изложена средства наоружања и војне опреме која су производ домаћег развоја. О средствима су генерала Диковића  детаљно упознали представници Војнотехничког института и „Југоимпорта-СДПР“.

У оквиру сајма наоружања јуче је одржана радионица „Предности коришћења НАТО кодификационог система“ коју је реализовала Дирекција за стандардизацију, кодификацију и метрологију Сектора за материјалне ресурсе МО заједно са представницима НАТО Агенције за подршку (NSPA).

Основни циљ радионице био је да се предузећа одбрамбене индустрије  и привредна друштва што више заинтересују како би се укључили у НАТО кодификациони систем и на тај начин наша привреда добила бољу шансу за пласман својих производа.

Шести међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2013“ завршава се данас.

Повезане вести