Смена српског контингента у мисији УН у Либану

Четвртак, 1.6.2017 | Мултинационалне операције

На нишки аеродром „Константин Велики“, из мисије Уједињених нација у Либану, јуче је стигао контигент Војске Србије, који је од новембра прошле године извршавао задатке у овој земљи

На нишки аеродром „Константин Велики“, из мисије Уједињених нација у Либану, јуче је стигао контигент Војске Србије, који је од новембра прошле године извршавао задатке у овој земљи.

Припаднике контигента Војске Србије, уз пријатеље и родбину, на аеродрому су дочекали заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић, команданти Прве и Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић и пуковник Жељко Кузмановић, те пуковници Жељко Трамошљика и Никола Дејановић из Генералштаба Војске Србије.

Генерал Глишовић, у име начелника Генераштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, поздравио је старешине и војнике, пожелео им добродошлицу у отаџбину и одао признање за резултате постигнуте у мировној операцији.

Нешто касније јуче, са нишког аеродрома пут Либана, полетео је нови контигент Војске Србије који ће извршавати задатке у мисији у Либану до новембра ове године.

Пут Либана кренули су припадници пешадијске чете из састава Друге бригаде Копнене војске којом командује мајор Предраг Ружић, штабни официри и припадници елемента за националну подршку. Пешадијска чета ће наредних шест месеци у Либану извршавати задатке као самостална јединица у сектору „Исток”, у саставу шпанског контингента.

Повезане вести