ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШЕСТОГ ЦЕНТРА ЗА ОБУКУ У КРУШЕВЦУ

Петак, 17.10.2008 | Култура и традиција

Данас је у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу обележен 19. октобар - Дан Шестог центра за обуку Војске Србије. Тај датум се празнује у знак сећања на исти датум 1918. године када је Српска војска, након пробоја Солунског фронта у завршници Првог светског рата, победоносно ушла у град Крушевац.

Данас је у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу обележен 19. октобар – Дан Шестог центра за обуку Војске Србије. Тај датум се празнује у знак сећања на исти датум 1918. године када је Српска војска, након пробоја Солунског фронта у завршници Првог светског рата, победоносно ушла у град Крушевац.

Свечаности у Крушевцу присуствовали су командант Команде за обуку генерал-мајор Љубиша Диковић, градоначелник Крушевца Драган Аздејковић, председници општина Расинског округа и бројни други гости. Поздрављајући окупљене на свечаности, генерал Диковић је похвалио припаднике Шестог центра за залагање које су испољили у обуци војника.

Командант Шестог центра за обуку пуковник Зоран Јовановић у свом обраћању је подсетио да је центар формиран 4. маја 2007. године и од тада је у њему у шест генерација обучено преко три хиљаде војника.

У 2008. години прешло се на инструкторски модел обуке војника, те је са већ две генерације војника успешно реализована евалуација обуке. Резултати обуке су веома добри, о чему сведочи и податак да су у оштрој конкуренцији седам центара за обуку ВС припадници крушевачког центра добили похвалу за најбоље организовање стационарног логоровања са војницима септембарске генерације.

Повезане вести