Генерал Диковић завршио обилазак контингента Војске Србије у Либану

Уторак, 12.12.2017 | Мултинационалне операције

У наставку обиласка нашег контингета ангажованог у Либану начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић састао се данас у Команди мисије Унифил са командантом снага генерал-мајором Мајклом Беријем.

У наставку обиласка нашег контингета ангажованог у мировној операцији Уједињених нација у Либану (UNIFIL) начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састао се данас у Команди мисије Унифил са командантом снага и шефом мисије генерал-мајором Мајклом Беријем.

Двојица генерала разговарала су о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у Либану и на Блиском Истоку, процени развоја ситуације у мисији у наредном периоду, а размотрили су и концепт ангажовања контингента Војске Србије у мисији.

Генерал Диковић обишао је и Команду Сектора Запад где је, о ситуацији у овом сектору и ангажовању припадника Војске Србије, разговарао са командантом сектора бригадним генералом Родолфом Сгангом.

Начелник Генералштаба Војске Србије, са делегацијом, потом је обишао припаднике вода за заштиту снага који извршавају задатке у саставу италијанског контингента у Сектору Запад, којима је одао признање на професионалном извршавању задатака и изразио задовољство утиском који су му пренели претпостављени у Команди мисије и командама сектора о изузетно професионалном извршавању задатака и обучености наших војника ангажованих у мисији Унифил.

У завршном делу посете делегација Војске Србије је обишла и православни манастир Свети Мамант у Дер Мимесу. 

Повезане вести