Честитка начелника Генералштаба припадницима АБХ службе

Среда, 27.9.2017 | Активности НГШ

Поводом 28. септембра – Дана атомско-биолошко-хемијске службе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитке припадницима те службе ВС.

Припадницима атомско-биолошко-хемијске службе честитам 28. септембар – Дан службе.

Још од 1932. године, када је формирана прва регуларна јединица противхемијске заштите, позната као „Барутански батаљон“ у Војнотехничком заводу „Обилићево“ у Крушевцу па до данас, у сталном сте настојању да развијате систем атомско-биолошко-хемијске одбране.

Припадници вашег састава су стручно оспособљени за извршавање задатака у свим мисијама Војске Србије, а као доказани професионалци небројено пута сте потврдили квалитет у процесу обуке, помоћи становништву у несрећама које су се нажалост дешавале, учешћу у мултинационалним операцијама, као и при усавршавању припадника страних оружаних снага из области АБХО.

Честитам вам празник са жељом да и у наредном периоду професионално и одговорно извршавате постављене задатке и на тај начин допринесете јачању АБХ службе, а тиме и изградњи оперативне способности и развијању морала Војске Србије.

Повезане вести