УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ

Среда, 12.12.2007 | Цивилно-војна сарадња

Представнику Четврте бригаде Копнене војске потпуковнику Горану Станковићу, уручена је данас, у Скупштини Града Београда, „Специјална плакета за најплеменитији подвиг године“. У образложењу жирија, којим је председавао академик Матија Бећковић, каже се да су припадници јединице која обавља одговорне задатке на југу Србије ово високо признање „Вечерњих новости“ заслужили својим професионалним, хуманим и цивилизацијским односом према свим житељима на административној линији са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности, без обзира на националну и верску припадност.

Представнику Четврте бригаде Копнене војске потпуковнику Горану Станковићу, уручена је данас, у Скупштини Града Београда, „Специјална плакета за најплеменитији подвиг године“.

У образложењу жирија, којим је председавао академик Матија Бећковић, каже се да су припадници јединице која обавља одговорне задатке на југу Србије ово високо признање „Вечерњих новости“ заслужили својим професионалним, хуманим и цивилизацијским односом према свим житељима на административној линији са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности, без обзира на националну и верску припадност.

Непосредан повод за доделу признања за подвижника године врањској јединици Војске Србије јесте хуманитарна акција у којој је војна лекарска екипа посетила српско и албанско село у Копненој зони безбедности. Том приликом припадници Бригаде уручили су санитетски материјал и пружили помоћ мештанима и српске и албанске народности.

Примајући Плакету, коју Вечерње новости у својој најпознатијој акцији додељују 45. пут, потпуковник Станковић је рекао да ће војници, подофицири и официри јединице која наставља традиције Првог пешадијског пука књаза Милоша Великог и 78. моторизоване бригаде и надаље градити мостове поверења и пружати помоћ угроженим мештанима Копнене зоне безбедности, без обзира на њихово национално и верско опредељење.

Повезане вести