Председник Вучић на завршним припремама приказа „Слобода 2017“

Четвртак, 19.10.2017 | Актуелности

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас на аеродрому „Батајница“ завршним припремама за приказ дела оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“.

Завршним припремама присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Након разговора са учесницима приказа, председник Вучић је рекао да је поносан на припаднике војске и позвао грађане да дођу на аеродром „Батајница“ и присуствују приказу, који ће представити „једну нову и другачију слику Војске Србије“.  

– То говори о нашој бризи да сачувамо војну неутралност и, пре свега, нашу слободу. Данас више нисмо тако слаби, а јачаћемо и убудуће. Моја брига за војску биће једнако велика и све већа из дана у дан, поручио је председник Вучић.

На приказу дела оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“, на батајничком аеродрому 20. октобра 2017. године са почетком у 12 часова, јавности ће први пут бити представљени нови авиони „миг-29 и савремена опрема војника по концепту 1500.

Уз авијацију Војске Србије, у летачком делу приказа учествоваће и руска акро-група „Стрижи“, а статички део приказа биће посвећен новим производима одбрамбене индустрије Србије.

Повезане вести